Fysiurgisk Massage

“Der er ingen tvivl om at massage har en positiv virkning på kroppens fysiske velvære”

I flere årtusinder er massage blevet anvendt i forbindelse med kramper, skader og smerter. Det er en ældgammel behandlingsform, der i dag stadig benyttes verden over. I øjeblikket er antallet af mennesker, der får massage kraftigt stigende – det er sågar fordoblet i løbet af de seneste 10 år.

Der er ingen tvivl om at massage har en positiv virkning på kroppens fysiske velvære, Vores erfaring hos Doktor Akupunktur viser, at det har en særlig gavnlig effekt, når du holder behandlingen ved lige og modtager massage regelmæssigt, for eksempel hver anden uge eller en gang månedligt.

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en dybdegående behandlingsform af muskulaturen, hvor blandt andet myoser og muskelspændinger bearbejdes. Massage-formen bygger på en bred anatomisk viden, der kombineres med læren om kroppens opbygning og sygdomslære. I den fysiurgiske massage har vi fokus på at muskler, sener og led skal fungere optimalt hos vores enkelte patienter.

Godt for både

krop og sjæl.

Derfor skal du vælge Fysiurgisk massage.

At få en god gang fysiurgisk massage har adskillige fordele for vores krop uanset hvilken skade, smerte eller ubekvemhed, der ligger til grund for behandlingen.

Hvis du ikke har prøvet fysiurgisk massage før, så har du uden tvivl en oplevelse til gode. Foruden virkningen ved smerter så kan massagen også hjælpe på vores psykiske velvære, mange af dagligdagens stressfaktorer og ubehageligheder kan og vil ofte udvikle sig til fysiske symptomer. Årsagerne til disse symptomer kan behandles såvel som forebygges ved fysiurgisk massage.

Fordelene ved fysiurgisk massage er mange, her har vi samlet et udsnit af dem:

 • Smertelindrende for ømme muskler og led
 • Øger blodcirkulation, øger iltoptagelse i muskler og frigør affaldsstoffer
 • Aktiverer tilførslen af blod og næring til celler
 • Øger bevægelighed i muskler og led
 • Sænker blodtrykket
 • Reducerer restitutionstid efter skader
 • Forebygger skader
 • Afspænder muskler og led
 • Har en afslappende effekt på krop
 • Styrker dit overskud
 • Booster dit immunforsvar

Massage er ikke kun rart, mens det står på.

Det kan også reducere dit stressniveau og nedsætte dit forbrug af smertestillende medicin.

Smerte

Regelmæssig massage, hvor der bliver løsnet op for stive muskler, og hvor blodcirkulationen bliver stimuleret kan lette smerter fra for eksempel sportsskader, hovedpine og gigt, hvilket kan reducere forbruget af smertestillende medicin. I et studie fra 2003 så man, at massage mod rygsmerter mindskede behovet for smertestillende medicin med 36 procent.

Blodtryk

Massage kan have en positiv effekt på blodtrykket. Et studie fra University of South Florida viste, at ti min­utters massage tre gange om ugen i tre uger kunne sænke blodtrykket hos patienter med forhøjet blodtryk.

Stress, angst og depression

Når det kommer til at bekæmpe stress, angst og depression kan en jævnlig massage også have en effekt. Efter at have gennemgået flere massagestudier, konkluderede Touch Research Institute, der hører under University of
Miami School of Medicine, at massage virker lindrende på angst og depression ved at påvirke kroppens biokemi. Bl.a. har man undersøgt niveauerne af stresshormonet kortisol hos 500 personer med stressrelaterede problemer, og der kunne man se, at massagen sænkede niveauet med op til 53 procent, og samtidig steg niveauet af neurotransmitterne serotonin og dopamin, der kan reducere stress. Man har også set, at brystkræftpatienter, der fik massageterapi, følte sig mindre deprimerede og vrede og havde mere energi.

Immunforsvar

Fordi massage kan mindske niveauet af stresshormoner, der kan have en negativ
indflydelse på immunforsvaret, har massage også en positiv effekt på immunforsvaret. For eksempel fandt amerikanske forskere ud af, at collegestuderende, der var stressede på grund af en kommende eksamen, havde et bedre immunforsvar og mindre angst, når de fik massage.

Musklerne

Det, at musklerne bliver masseret godt igennem efter hård træning, er med til at sænke niveauet af inflammation. Dermed kan det hjælpe musklerne med at komme sig hurtigere ligesom det midlertidigt kan afhjælpe ømhed.

Væskebehov

Når du har fået en omgang massage, bliver du ofte rådet til at drikke vand, fordi kroppen efter sigende er i gang med at skille sig af med affal­dsstoffer fra musklerne, der ryger over i blodet, og derefter skal nedbrydes og udskilles med urinen. Det er dog ifølge New York Times ingen forskning, der viser, at det skulle være specielt godt at drikke vand efter massage, men modsat er der heller ikke forskning, der viser at det skulle være dårligt. Så råddet lyder: Hvis du har lyst til at drikke vand efter massage, så gør det.

Fysiurgi:

Tidligere brugt betegnelse for det lægelige speciale, som beskæftiger sig med bevægelsesfunktionens fysiologi og dens sygdomme. Definitionen omfatter mange gigtsygdommer, idrætsskader samt rehabilitering af ortopædkirurgiske og neurologiske sygdomme. Fysiurgisk terapi omfatter bl.a. træning og øvelsesterapi, massage, ledmanipulation, diatermi og ultralydbehandling.
Den internationale betegnelse for specialet fysiurgi er; Fysisk medicin og rehabilitering.

I Danmark nedlagde man i 1983 fysiurgi som selvstændigt speciale, og i dag varetager det medicinske speciale reumatologi diagnostik, behandling og rehabilitering af gigtsygdomme.